Cadeau inspiratie voor 8 mei Moederdag

14 maart 2022

Vroeger was het kinderlijk eenvoudig: je maakte op school een vaasje van klei of een mooie tekening en je moederdagcadeau was klaar. Tegenwoordig is het veel lastiger om een origineel moederdagcadeau te bedenken. En dus surf ik van webshop naar webshop om inspiratie op te doen voor een leuk moederdagcadeau idee. Al surfend kwam ik op cadeaubon.nl. De ideale plek voor inspiratieloze mensen zoals ik. 
Om een tipje van de sluier op te lichten over mijn zoektocht naar het perfecte cadeau, deel ik graag vast een lijstje met mijn favoriete Moederdag cadeaukaarten die ik tegenkwam:

1. Liefde Keuze Cadeaukaart
2. Lees! Cadeaukaart
3. Rituals Cadeaubon
4. Diner Cadeau
5. Hotelgiftcard
6. Huis & Tuin Cadeau

Moederdag cadeau van 10 euro

Eigenlijk hoeft een cadeau voor Moederdag voor mijn moeder niet zo. ‘Het gaat erom dat je aan me denkt’, zegt ze dan. Maar stiekem weet ik dat ze het toch wel heel leuk vindt om iets te krijgen. Al is het maar een moederdagcadeau van 10 euro. Dat maakt het tegelijk ook weer lastig, want mijn moeder is overal tevreden mee. Een lekker badschuim, een goed boek, iets voor in huis of de tuin, een avondje uit eten of – als ik écht in een liefdevolle bui ben – een weekendje weg in een hotel: mijn moeder reageert overal even enthousiast op.

Moederdag rozen

Origineel moederdag cadeau

Hoe blij mijn moeder ook is met alles wat ik haar geef: ik wil natuurlijk niet dat het moederdagcadeau enthousiast wordt ontvangen, maar vervolgens onderin de kast belandt. Zelf krijg ik ook wel eens cadeautjes waar ik helemaal niets mee kan. Liever had ik dan geen cadeau ontvangen, want de gever heeft er ongetwijfeld tijd en energie ingestoken, het kost geld en vervolgens doe ik er niets mee of geef ik het weg. Bij dat laatste moet je trouwens goed opletten, weet ik uit ervaring. Voor je het weet geef je je gekregen cadeautje terug aan de gever op zijn of haar verjaardag :). 

Moederdag rozen 2

Cadeaubon voor moeders

Met een cadeaubon weet iedereen wel raad, zo vast ook jouw moeder. Eigenlijk komt het erop neer dat je een cadeaubon kiest die bij je moeder past. Hierbij heb je keuze uit een assortiment van meer dan 200 populaire cadeaukaarten! Voor iedere moeder wat wils dus. De cadeaubon die jij voor haar uitzoekt, kan ze dan vervolgens zelf inwisselen voor een cadeau naar wens. Voor boekverslindende moeders is er de Lees! Cadeaukaart, voor moeders die gek zijn op badderen, is er de Rituals Cadeaubon en voor huis- tuin- en keukenmoeders is er Huis & Tuin Cadeau. Wil je wat meer besteden, dan is dat geen probleem, want je kunt ook kiezen voor de diner-, sauna- of hotelcadeaubon. Voor alle cadeaubonnen geldt dat je ze kunt opwaarderen tussen de 10 en 150 euro. Superhandig dus!

cadeaubonnen

Last-minute moederdag cadeau

Ben je nu net als ik niet zo’n megaplanner? Zelfs last-minute een moederdagcadeau kopen, kan perfect met die cadeaubonnen. Op werkdagen vóór 17.00 uur besteld, betekent dat de bon dezelfde dag nog verzonden wordt. Laat je de cadeaubon bij je thuis bezorgen, dan kun je 'm – natuurlijk met een dikke knuffel erbij - zelf aan je moeder geven. Afgelopen jaar lukte me dat niet persoonlijk, maar ook daar heeft cadeaubon.nl een oplossing voor. Je moederdagcadeau kan ook bij je moeder aan huis bezorgd worden. Ik deed er een persoonlijke boodschap bij en liet 'm leuk inpakken voor de allerliefste moeder. Zo werd een moederdagcadeau op afstand toch nog persoonlijk! Ben je nu echt wat aan de late kant, dan kun je altijd nog kiezen voor een e-voucher die je binnen no time in je mailbox kunt verwachten. 

brief moederdag

Zelf een moederdag cadeau kiezen

Welke cadeaubon het uiteindelijk geworden is? Ik heb gekozen voor de Moeder Keuze Cadeaukaart. Deze is namelijk in te wisselen voor meer dan 200 cadeaubonnen van de mooiste merken! Ideaal als je een moeder hebt zoals de mijne, die teveel hobby’s heeft om op te noemen. Op deze manier kon mijn moedertje helemaal zelf een cadeau naar wens kopen. Haar reactie? Onbetaalbaar. Ook al was een cadeau natuurlijk ‘nergens voor nodig’.

Volgend jaar bespaar ik mezelf de cadeaustress voor Moederdag. En ik hoop dat ik jou er nu ook mee geholpen heb ;). Ik heb cadeaubon.nl onder mijn favorieten gezet. En eerlijk gezegd denk ik dat ik deze tip van de eeuw vanaf nu voor elke gelegenheid ga gebruiken!

Janine – cadeau trendwatcher

Benieuwd naar ons complete aanbod cadeaukaarten?

Bekijk dan hier een overzicht van alle beschikbare cadeaukaarten waarmee je jouw moeder op 8 mei kunt verrassen!