Help! De jarige is een gamer

11 oktober 2022

Wat geef ik cadeau aan iemand die gek is van gaming? Wat doe je als iemand een hobby heeft waar je weinig van weet? Zo zou ik niet weten wat ik moet geven aan een vogelspotter. Of aan iemand in een zangkoor. Gaming was ook niet echt mijn ding. Maar ik weet dat miljoenen Nederlanders gamen. Even wat research doen, dus! Het duurde niet lang om gaming ‘te snappen’. En het ultieme gaming cadeautje was snel gevonden.

Iedereen is aan het gamen

Even twee feitjes. Feitje één: vier van de tien Nederlandse huishoudens heeft een spelcomputer. Feitje twee: de gaming-industrie is groter dan Hollywood en de muziekindustrie samen. Gaming dus echt voor iedereen. En waarschijnlijk game je zelf ook. Al zou jij jezelf misschien geen gamer noemen. Want het oplossen van een sudoku, een spelletje of kwisje doen op je telefoon is natuurlijk gewoon gamen. Maar zonder spelcomputer.

De lol van gamen zit ‘m in de intensiteit en de interactie. Die is wel wat heftiger dan Wordfeud of Candy Crush op je telefoon. Afhankelijk van de game, ligt de nadruk op strategie, creativiteit, snelheid of samenwerken. Gaming zet je hersenen dus flink aan t werk. Dat klinkt niet slecht toch? Zo’n cadeautje geef ik met plezier.

gaming

Het wordt sowieso een gaming cadeaubon. Maar welke?

Oké, ik was eruit. Ik wil dus een gaming cadeau geven. Games en downloads zijn digitaal, dus het wordt sowieso een cadeaubon. Daarmee geef je de gelukkige een tegoed om online spellen en extra’s voor hun game te kopen. Er zijn veel verschillende gaming cadeaukaarten. Gift cards voor Playstation, Nintendo of Xbox. En voor specifieke games zoals Minecraft of League of Legends. Welke giftcard moest ik nu kiezen?

Roblox Cadeaukaart

Roblox is populair onder lagere schoolkinderen. Een Roblox Cadeaukaart is goed voor een hoeveelheid ‘Robux’. Deze Robux kun je gebruiken om dingen te kopen in de game, bijvoorbeeld om je avatar te pimpen of een huisdier te nemen.

Minecraft Cadeaukaart

Ook Minecraft is populair bij kinderen. In Minecraft gebruik je ‘Minecoins’ om dingen te kopen. Zoals skins (uiterlijk van je avatar), maar ook (mini)games of toegang tot nieuwe Minecraft-werelden. Een Minecraft cadeaubon is dus altijd een tegoed in Minecoins.

League of Legends Cadeaukaart

Net als de anderen heeft League of Legends (LoL) eigen munten: Riot Points. Je kunt de Riot Points gebruiken om je character extra krachten, extra skills of wapens te geven. LoL is een strategische fantasy game, dat door oudere kinderen en jongvolwassenen wordt gespeeld.

Cadeaubonnen voor Playstation, Nintendo en Xbox

Als iemand één van de drie bovenstaande games speelt, heb je het perfecte cadeautje al gevonden. Score! Is de gelukkige al ouder, of komen de games hierboven je niet bekend voor? Kies dan voor een cadeaubon voor Playstation, Nintendo of Xbox. Elk gaming platform heeft z’n eigen online store, en dus een eigen cadeaubon. Weet je op welke spelcomputer de ontvanger speelt? Dan is je cadeaukaart snel gevonden. Ik zet ze hieronder voor je op een rijtje:

Sony Playstation Gift Card

Voor aankopen, downloads of je PSN abonnement
Playstation is nog altijd het grootste gaming platform. Met een Playstation gift card koop je games als FIFA, Fortnite, Call of Duty en Cyberpunk 2077, in-game valuta of een Playstation Network abonnement.

Nintendo eShop Card

Voor de nieuwste games en extra downloads 
Nintendo is de nummer 2 console, en heel populair in gezinnen. Met de Switch eShop card koop je bekende Nintendo games als Splatoon, Legend of Zelda en Mario Kart, maar ook downloads en hardware zoals controllers en merchandise.

Nintendo Switch Lidmaatschap

Online gamen met je vrienden en nóg meer games
Deze cadeaubon is speciaal voor een online lidmaatschap. Je kunt dan online en interactief gamen en je krijgt toegang tot klassieke (old skool) games.

Microsoft Xbox Gift Card

Voor games, apps, films, tv-series en hardware 
Xbox is de nummer 3, en leek een tijdje wat minder populair. Maar met Xbox Live biedt Microsoft nu een soort Netflix voor games. En voor sommige games heb je zelfs geen Xbox controller meer nodig. Deze cadeaukaart wordt dan ook steeds populairder. Daarbij kan je de Microsoft Gift Card gebruiken voor alles in de Microsoft store.

En, welke gaming gift card gaat het worden?

Er is veel te kiezen. Dat kan best een beetje intimiderend zijn. Maar hopelijk ben je er helemaal uit, en geef je straks het perfecte cadeautje. Zelf heb ik in ieder geval mijn gaming-cadeautje gevonden: De Alles-in-1 Keuze Cadeaukaart! Met deze cadeaukaart kiest de ontvanger zélf zijn of haar favoriete gaming cadeaukaart. Daar ga ik mijn neefje vast heel blij mee maken. Hartelijk gefeliciteerd Xaver!