Ontdek de leukste Vaderdag cadeaus top 10!

02 mei 2024

Moederdag is nog maar net voorbij of Vaderdag staat alweer voor de deur. Waar het voor je moeder meestal vrij eenvoudig is om een goed cadeau te vinden, is de zoektocht naar leuke Vaderdag cadeaus vaak iets lastiger. Waar maak je je vader nou echt blij mee?

Bij cadeaubon.nl helpen we je graag uit de brand en hebben we dé Vaderdag cadeaus top 10 voor je samengesteld. Verras je vader op zondag 16 juni bijvoorbeeld met een mooi gepersonaliseerd vaderdag cadeau, of schenk hem een onvergetelijke belevenis. Bekijk nu al onze cadeautips en vind het perfecte geschenk voor jouw vader!

 1. De meest originele en unieke vaderdag cadeaus
 2. Creatieve, zelfgemaakte vaderdag cadeaus
 3. Onvergetelijke cadeaus voor eerste vaderdag
 4. Gepersonaliseerde vaderdag cadeaus
 5. Vaderdag cadeau voor de echte bbq liefhebber
 6. Leuke belevenis cadeaus
 7. Grappige vaderdag cadeaus
 8. Perfecte relaxcadeaus voor vaderdag
 9. Overheerlijke vaderdag cadeaus
 10. Handige gadget vaderdag cadeaus
 11. Handige tips voor het kiezen van een vaderdag cadeau

1. De meest originele en unieke vaderdag cadeaus

Om de waardering voor je vader te tonen, hoef je echt niet een heel duur cadeau aan te schaffen. Het draait op zo’n dag juist meer om de gedachte achter het cadeau. Verras je hem met een origineel vaderdag cadeau dat aansluit bij zijn interesses, zit je vaak al goed. Maar wat zijn dan nu precies originele Vaderdag cadeaus?

Houdt je vader bijvoorbeeld wel van een goede whisky op z’n tijd? Trakteer hem dan op een mooie fles, speciaal gepersonaliseerd voor vaderdag. Is hij meer een bierliefhebber? Koop een bierbrouw pakket voor hem waarmee hij thuis zijn eigen biertjes kan brouwen.

Laat je hem liever zelf zijn favoriete drank uitzoeken? Dan schieten wij je graag te hulp en raden wij de de Gall & Gall Cadeaubon aan. Deze cadeaubon valt zonder twijfel altijd in de smaak bij je vader.
Nieuwsgierig geworden naar nog meer tips voor unieke Vaderdag cadeaus? Lees dan zeker verder!

2. Creatieve, zelfgemaakte vaderdag cadeaus

Een betekenisvol cadeau hoeft, zoals gezegd, niet veel te kosten. Sterker nog, een zelfgemaakt geschenk heeft vaak nog veel meer waarde. Of je nu op de basisschool zit of niet, je vader zal gegarandeerd blij verrast opkijken als jij met je geknutselde werkje bij hem aan komt zetten. 

Aan de slag dus en laten we zelf gewoon een mooi Vaderdag cadeau maken!
Voordat je begint met leuke Vaderdag cadeaus knutselen, is het handig om te bepalen welke richting je op wil gaan. De hamvraag blijft; waar liggen je vaders interesses?

Houdt hij bijvoorbeeld erg van koken? Maak dan een speciaal kookboek voor hem, vol met recepten van zijn lievelingseten. Is je vader liefhebber van kunst? Maak een mooi schilderij voor hem, of samen met hem tijdens bijvoorbeeld een schilder workshop. Er zijn in ieder geval genoeg leuke ideeën voor zij die graag Vaderdag cadeaus knutselen!

3. Onvergetelijke cadeaus voor eerste vaderdag

Zeker voor vaders die net vader zijn geworden en hun eerste Vaderdag dit jaar vieren, moet zo'n eerste Vaderdag cadeau iets bijzonders zijn. Een gedenkwaardig geschenk om nog even extra stil te staan bij het feit dat hij onlangs vader is geworden. Wat kunnen dit soort originele eerste Vaderdag cadeaus dan zijn?

Wat bijvoorbeeld erg leuk is, is een mooie poster van de stand van de sterren, met de tijd en de locatie erbij vermeld, op het moment dat de baby werd geboren. Of de eerste foto na de geboorte van vader en kind groot inlijsten.

4. Gepersonaliseerde vaderdag cadeaus

Naar wat voor geschenk je ook op zoek bent, er is niets leuker dan een gepersonaliseerd vaderdag cadeau. Denk hierbij aan een leuke mok met een foto van vader en kind(eren), een sleutelhanger, een bierglas of een badjas.

Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het personaliseren met bijvoorbeeld zijn naam of een leuke foto. Een gepersonaliseerd vaderdag cadeau maakt Vaderdag wel extra speciaal en gedenkwaardig.

5. Vaderdag cadeau voor de echte bbq liefhebber

Je kan menig man hier voor wakker maken; een goed stuk vlees (of iets anders) bereiden op de barbecue. Voor Vaderdag zit je met een cadeau voor de bbq dus meestal wel gebakken. Wil je een beetje origineel uit de hoek komen?

Ga dan bijvoorbeeld voor een uitgebreide gepersonaliseerde bbq set of een leuk gepersonaliseerd schort. Een speciaal kookboek voor de barbecue of een paar speciale handschoenen, zijn ook goede cadeaus die altijd van pas komen.

6. Leuke belevenis cadeaus

Schenk je vader een onvergetelijke ervaring en je hebt gegarandeerd een leuk vaderdag cadeau! Neem hem mee naar een concert van zijn favoriete band, een interessant museum of een goede voetbalwedstrijd. Zo’n uitje blijft hem zijn leven lang bij, daar kan toch geen cadeau tegenop?

Vind je het moeilijk om te bepalen hoe je deze dag met hem wil doorbrengen? Laat hem dan zelf kiezen en verras hem met de Nationale Theater, Kunst & Cultuur Cadeaukaart! Dit is een museum- en theaterbon in één en kan worden ingewisseld bij vele theaters, musea en monumenten. De cadeaukaart is ook online te besteden bij de Nationale Theaterkassa, Eventim en Bleef Klassiek.

7. Grappige vaderdag cadeaus

Een leuk cadeau met wat humor, valt bij de meeste vaders ook altijd goed in de smaak.
Zoals bijvoorbeeld het hierboven genoemde gepersonaliseerde schort als vaderdag cadeau voor de bbq. Sokken met een grappige foto van hem erop of een t-shirt met een leuke tekst doen het ook altijd goed als geschenk voor Vaderdag.

8. Perfecte relaxcadeaus voor vaderdag

Voor de drukke, hardwerkende vaders onder ons, is een relaxcadeau ook een goede tip. Verwen hem met een ontspannen dag in een sauna of wellnesscentrum. De Nationale Sauna & Wellness Cadeaukaart is op dit gebied een perfect Vaderdag cadeau idee. Deze cadeaukaart is in te wisselen bij meer dan 210 wellnesslocaties.

9. Overheerlijke vaderdag cadeaus

Liefde gaat door de maag, dus als jij je waardering voor je vader echt wil laten blijken, kan je hem het beste trakteren op iets lekkers. Kook zijn lievelingsmaaltijd voor hem in combinatie met zijn favoriete biertje of met een goed glas wijn.

Wil je nog wat grootser uitpakken? Trakteer hem dan op een heerlijk diner in zijn favoriete restaurant. Of verras hem met Diner Cadeau en laat hem zelf bepalen waar het feestelijke etentje plaats gaat vinden. Met keuze uit meer dan 3250 aangesloten restaurants, zit er zeker iets bij naar zijn smaak!

10. Handige gadget vaderdag cadeaus

Is je vader een echte gadget liefhebber en is hij altijd van de laatste technische snufjes en apparatuur op de hoogte? Dan is de Coolblue Cadeaubon zonder twijfel het perfecte geschenk voor Vaderdag. Hiermee kan hij zowel online als in de winkel het nieuwste van het nieuwste aanschaffen op gebied van gadgets. Maar ook met de MediaMarkt Cadeaubon en de bol.com cadeaukaart maak je hem zeker blij.

Handige tips voor het kiezen van een vaderdag cadeau

Nog even alles op een rijtje: wat zijn nu precies goede vaderdag cadeau ideeën?

 1. Een creatief, zelf vervaardigd cadeau
 2. Een origineel cadeau met emotionele waarde
 3. Een gepersonaliseerd cadeau
 4. Een onvergetelijke belevenis als cadeau
 5. Een grappig cadeau
 6. Een ultiem relaxcadeau
 7. Een smaakvol (diner) cadeau
 8. Een cadeaubon waarmee hij zelf een gedroomd geschenk kan uitzoeken

Volg je deze tips dan kunnen wij je er wel van verzekeren dat je met hele goede vaderdag cadeaus voor de dag gaat komen!