Je schoen zetten met Sinterklaas!

26 november 2023

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent dat we onze schoen weer mogen zetten! Een spannend moment waar alle kinderen elk jaar reikhalzend naar uitkijken. Maar waarom zetten we onze schoen eigenlijk precies met Sinterklaas? Waar komt dit vandaan? Wanneer moet je je schoen zetten? En wat zijn nu echt leuke cadeaus voor in de schoen? Wij geven op al deze vragen antwoord. Lees dus snel verder en kom alles te weten over het ‘schoen zetten’ tijdens Sinterklaas!

Waarom schoen zetten met Sinterklaas?
Wanneer schoen zetten met Sinterklaas?
Tips: wat stop je in de schoen voor Sinterklaas?
De leukste cadeautjes die in je schoen passen
Geef of vraag een Alles-in-1-Keuze cadeaukaart
Waarom cadeaubon.nl?

Waarom schoen zetten met Sinterklaas?

Het Sinterklaasfeest is een eeuwenoude traditie en wordt al honderden jaren gevierd. Het ‘schoen zetten’ voor Sinterklaas bijvoorbeeld, is iets dat al vanaf de 15e eeuw werd gedaan. Toen gebeurde dit alleen op 5 december, Sinterklaasavond, en was bedoeld voor de armen. Kinderen mochten in de kerk hun schoen zetten waarna deze door de rijken gevuld werd. De inhoud werd de volgende dag, op de sterfdag van Sint Nicolaas, verdeeld onder de armen. Pas vanaf de 16e eeuw gingen de mensen thuis de schoen van hun kind vullen met snoep en speelgoed. Zo is de traditie van het schoen zetten met Sinterklaas ontstaan!

Wanneer schoen zetten met Sinterklaas?

Pas wanneer Sinterklaas in het land is, mag je je schoen zetten. Dan heeft de Goedheiligman per slot van rekening ook pas de mogelijkheid om deze te vullen met lekkernijen. Uiteraard gaan de schoenen weer de kast in, zodra de Sint ons land heeft verlaten na pakjesavond. Hoe vaak kinderen hun schoen mogen zetten tijdens Sinterklaas, staat iedereen vrij. Maar wellicht dat de stelling ‘less is more’ hier wel toepasselijk is. Dan blijft het hele ‘schoen zetten’ toch net wat spannender voor de kinderen ;).

Tips: wat stop je in de schoen voor Sinterklaas?

Voordat Sinterklaas je verrast met allerlei snoepgoed en cadeaus, is het eerst van groot belang hem en zijn pieten te verblijden met iets moois! Maar wat stop je nou precies in je schoen voor Sinterklaas? Het antwoord is simpel, de Goedheiligman en zijn pieten zijn vaak al blij verrast met een mooie tekening of een knutselwerkje. Ook vinden zij (en vooral het paard van Sinterklaas) het fijn als er wat water klaarstaat met een lekkere wortel of een appel.

De leukste cadeautjes die in je schoen passen

Aangezien de meeste kinderschoenen niet zo groot zijn ;), stopt Sinterklaas voornamelijk kleine cadeautjes in de schoen en vaak daarnaast ook nog iets lekkers. Denk bijvoorbeeld aan een klein knuffeltje, spelletje, boekje of hebbedingetje. Een lekkere chocoladeletter, zakje pepernoten of een Sinterklaaspop zijn uiteraard ook altijd goed!  Ook verblijdt Sinterklaas de kinderen af en toe met een cadeaubon, zoals bijvoorbeeld de Kids Keuze Cadeaukaart of de Intertoys Kadokaart. Vanwege het kleine formaat past een cadeaubon altijd perfect in de schoen!

Geef of vraag een Alles-in-1-Keuze Cadeaukaart

Voor alle volwassenen die (stiekem) nog af en toe hun schoen zetten tijdens Sinterklaas, zijn er uiteraard ook goede cadeaubonnen te vinden.  Gelukkig weet de Sint precies welke Sinterklaascadeautjes voor volwassenen hij in zijn grote assortiment heeft en maakt hij regelmatig mensen blij met een kleine, maar zeer veelzijdige cadeaubon. De Alles-in-1 Keuze Cadeaukaart is de absolute favoriet van de Sint voor in de schoen. De gelukkige ontvanger kan hiermee zelf zijn of haar gewenste cadeaubon uitzoeken bij cadeaubon.nl. Zo geeft Sinterklaas altijd het juiste geschenk!

Waarom cadeaubon.nl?

Bij cadeaubon.nl bieden wij voor iedereen en voor elke gelegenheid de leukste cadeaubonnen. In onze webshop kan je particulier of zakelijk een cadeaubon bestellen. Je bepaalt zelf het gewenste bedrag op de cadeaukaart. Daarnaast kan je kiezen uit een fysieke cadeaukaart of een digitale cadeaukaart. Bestel je een fysieke cadeaukaart? Maak dan gebruik van onze personalisatiemogelijkheden en kies een feestelijke verpakking en/of voeg een persoonlijke boodschap toe. Als je op een werkdag vóór 17.00 uur bestelt, wordt jouw cadeaukaart nog dezelfde dag verzonden. Liever je cadeaukaart direct ontvangen? Kies dan voor de digitale variant en ontvang deze onmiddellijk per e-mail.