Waarom samen sporten zo waardevol is

22 januari 2024

Sommige mensen zijn ‘s ochtends vroeg trouw te vinden in de gym, maar dat geldt niet voor iedereen. Ben jij het type dat zichzelf eerder naar de sportschool moet slepen dan er zijn bed voor uitspringt? Onze ideale tip: zoek een sportmaatje! Samen sporten is niet alleen leuker, maar je raakt er ook gemotiveerder van. Je behaalt zo sneller je sportdoelen en ervaart meer plezier. Waarom samen sporten verder zo waardevol is en wat de voordelen zijn, delen we met je in deze blog.

Waarom samen sporten?

Na een drukke dag op je werk plof je op de bank. Eigenlijk wil je lekker blijven liggen. Heb je afgesproken om samen met je partner of een vriend(in) te gaan sporten? Dan is de kans dat jij weer opstaat van de bank veel groter. Hierdoor blijf je gemotiveerd om te bewegen.

Samen sporten heeft veel voordelen. Het is zelfs bewezen dat je er gelukkiger van wordt. Tijdens een sportsessie samen met je sportbuddy, maak je nog meer endorfine aan. Dat is een gelukshormoon. Na afloop heb je zelfs minder spierpijn. Is dat al niet reden genoeg om samen te gaan sporten?

Samen afvallen: zo maak je het leuk

Heb je de afgelopen tijd niet zo goed op je eten gelet en ben je daardoor een paar kilootjes te zwaar? Samen afvallen werkt beter dan alleen. Het levert sneller resultaat op omdat je elkaar kunt motiveren om gezonder te eten en meer te bewegen. Ga met elkaar naar de sportschool op vaste dagen en doe aansluitend samen jullie gezonde boodschappen. Dat maakt samen afvallen makkelijker en het is ook nog eens hartstikke gezellig.

Wat zijn de leukste sporten om samen te doen?

Als je iets competitiefs met elkaar wil doen, zijn sporten zoals tennis en padel superleuk. Of daag elkaar uit met een potje golf. Sporten die minder competitief zijn, maar waar je wel een enorme energieboost en adrenalinekick van krijgt, zijn hardlopen, duiken, kanoën of indoor klimmen. Natuurlijk kun je ook gewoon samen naar de sportschool of een groepsles volgen.

Waarom samen sporten met je partner?

Ook voor stellen is samen sporten onwijs belangrijk. Na een intensieve workout voel je namelijk een sterk teamgevoel. Jullie zijn samen een uitdaging aangegaan en hebben deze overwonnen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat stellen zich meer aangetrokken voelen tot hun partner na een sportsessie. Dus samen sporten met je partner? Wij zien alleen maar voordelen.

Tip: geef of vraag een cadeaubon

Wil je samen sportdoelen behalen met je vriend(in) of partner? Geef of vraag een sportieve cadeaubon. Scoor een nieuwe outfit om je sportsessie nog leuker te maken of probeer samen een sport(abonnement) uit. Met onze Sportief Keuze Cadeaukaart kan de ontvanger zelf kiezen uit meer dan 200 sportieve cadeaubonnen. Denk aan de Sports Gift Card, die je ook kan inleveren bij OneFit.

Geen idee wat je moet geven? Gelukkig hebben wij genoeg cadeautips. Ook als je op zoek bent naar inspiratie voor een gezond cadeau of cadeaus om je goede voornemens vol te houden; je hoeft niet bang te zijn dat je met lege handen naar dat feestje gaat.

Waarom Cadeaubon.nl?

Wat geef je aan een goede collega, vriend of familielid die trouwt, jarig is of een feest geeft? Met een cadeaubon van cadeaubon.nl geef je altijd een cadeau waar de ontvanger écht iets aan heeft. Heb je een passende cadeaubon gevonden voor hem of haar? Bepaal vervolgens zelf welk saldo je op de bon zet, met een maximum van 150 euro.

Bestel je onze fysieke bon voor 17.00 uur? Dan doen wij de bon dezelfde dag nog op de post. Voeg een feestelijke verpakking en een persoonlijke boodschap toe. Feestje vergeten? Onze digitale cadeaubon ontvang je binnen een paar minuten in jouw mailbox.