Zo houd je goede voornemens wél vol

29 december 2023

Het nieuwe jaar is begonnen. Ineens is de sportschool voller dan vol, doen veel mensen een poging tot stoppen met roken en zijn we massaal bezig met gezonder eten. Totdat januari voorbij is, want dan blijken de goede voornemens ineens toch lastig vol te houden. Wat de populairste goede voornemens zijn en hoe je ze wél kan volhouden, delen we met je in deze blog. Op naar een gezond en fit 2024.

Wat zijn goede voornemens?
Wat zijn de populairste goede voornemens?
Hoe kan je goede voornemens volhouden?
Wat geef je iemand die bezig is met goede voornemens?
Waarom cadeaubon.nl?

Wat zijn goede voornemens?

Een nieuw jaar betekent een nieuw begin met een frisse start. Goede voornemens worden vooraf of begin van het nieuwe jaar opgesteld. Het zijn intenties om je leven te verbeteren en nieuwe gewoontes aan te leren. Als je bijvoorbeeld al een aantal jaren overgewicht hebt en je wil hier iets aan veranderen om gezonder te worden, zijn dit vaak je goede voornemens: gezonder eten en meer bewegen. Lees ook een ijzersterk voornemen dat altijd blijft bestaan.

Wat zijn de populairste goede voornemens?

De populairste goede voornemens zijn meer bewegen, stoppen met roken en gezonder eten. Daarnaast kiezen steeds meer mensen ook voor duurzaam leven. Groene keuzes zijn hierin steeds belangrijker. Denk aan stoppen met eten van vlees, het aanschaffen van zonnepanelen en minder reizen met het vliegtuig.

Hoe kan je goede voornemens volhouden?

Goede voornemens zijn zo gemaakt. De voornemens volhouden blijkt veel moeilijker. Waarom goede voornemens mislukken? Het duurt gemiddeld 3 maanden om een nieuwe gewoonte aan te leren. Ons brein hecht waarde aan de bestaande gewoontes. Het is dus ook niet gek dat je na een maand al neigt om de handdoek in de ring te gooien.

Merk je dat je minder motivatie krijgt om bijvoorbeeld elke dag een stuk te wandelen? Beloon jezelf dat je het zover hebt geschopt en koop nieuwe wandelschoenen. Dit motiveert je om er weer voor te gaan, want het is zonde om die nieuwe schoenen te laten verstoffen.

Wat geef je iemand die bezig is met goede voornemens?

Ben je op zoek naar een nieuwjaarsgeschenk? In de top 5 geslaagde nieuwjaarscadeaus hebben we populaire cadeautjes voor je op een rij gezet. Je kunt ook ons nieuwjaarsgeschenk van 2024 bekijken.

Ook het uitzoeken van een cadeau voor een verjaardag of feest kan lastig zijn. Daarom maken wij het je graag makkelijk. Weet je dat de ontvanger bezig is met gezonder eten? Dan is een gezond cadeau de perfecte motivatie om diegene aan te moedigen om zijn of haar goede voornemen vol te houden.

Houdt de ontvanger zich bezig met duurzaamheid? Dan zit je met de Sustainable Fashion Giftcard goed. Zo is het altijd makkelijk om een passend cadeau te vinden.

Waarom cadeaubon.nl?

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Een nieuwjaarsgeschenk of cadeau voor een feestje uitzoeken kan best ingewikkeld zijn. Wat dacht je van een cadeaubon van cadeaubon.nl? Zakelijk een cadeaubon bestellen is bij ons ook mogelijk.

Je kiest een bedrag uit van minimaal 10 en maximaal 150 euro als saldo voor op jouw kaart (met uitzondering van de Keuze Cadeaukaart). Bestel je de cadeaubon voor 17.00 uur? Dan wordt deze dezelfde dag nog verzonden. Met een feestelijke cadeauverpakking en een persoonlijke boodschap, wordt geven nog leuker.

Zoek je op het laatste moment nog een cadeau? Onze digitale cadeaubonnen ontvang je binnen een paar minuten in je mailbox.