Uiteten met kerst: tips

22 december 2023

Geen zin om dagen voor kerst al uren in de keuken te moeten staan voor het creëren van een groot feestmaal? Ga dan gewoon lekker uiteten met kerst! Zo heb je wel de lusten van een feestelijke, culinaire avond, maar niet de lasten van alle voorbereidingen. Klinkt ons als muziek in de oren!

Waarom wel of niet uiteten met Kerst?
Waar uiteten met Kerst?
Tijdens Kerst uiteten met kinderen
De beste tips voor wie uiteten wil met Kerst
Tip: geef of vraag Diner Cadeau!
Waarom cadeaubon.nl?

Waarom wel of niet uiteten met kerst?

Kerst wordt traditiegetrouw thuis gevierd met familie en met cadeautjes onder de boom. Vervolgens wordt de avond vaak aan tafel voortgezet, onder het genot van een uitgebreid diner. Uiteraard heel gezellig, alleen wel behoorlijk wat werk voor de gastvrouw/heer. De perfecte reden om een keer uiteten te gaan met kerst. In een restaurant kan iedereen volop genieten van het eten en van elkaars gezelschap en is er niemand die daarna moet opruimen. Dat is nog eens een ‘Merry Christmas’!

Waar uiteten met kerst?

Wanneer je dan hebt besloten om met kerst uiteten te gaan, moet je vervolgens nog wel even beslissen waar dit heuglijke diner gaat plaatsvinden. Ga je met kerst uiteten met kinderen, dan kijk je uiteraard naar een ander soort restaurant, dan wanneer je met alleen maar volwassenen dineert. In beide gevallen staat natuurlijk voorop dat er veel lekker eten is, want daar draait het bij kerst natuurlijk wel een beetje om. Ook de sfeer is uiteraard erg belangrijk. Ga je voor een chique 5 gangen diner of past een losse sfeer, met een wat vrijer menu meer bij jou en je familie? Denk hier goed over na voordat je de beslissing neemt waar uiteten te gaan met kerst. Dan valt jouw kerstdiner dit jaar in ieder geval zeker niet in het water!

Tijdens kerst uiteten met kinderen

Met kerst uiteten met kinderen, lijkt misschien niet meteen een heel voor de hand liggend idee, maar met het juiste restaurant kan dit voor zowel ouders als kinderen een hele geslaagde avond worden! Een vereiste is wel dat er een kindermenu is, met genoeg lekkers om uit te kiezen. Ook is het belangrijk dat er een mogelijkheid is voor de kinderen om zich te vermaken zodra ze klaar zijn met eten. Dan kunnen de ouders ook in alle rust genieten van het kerstdiner ;) en (pluspunt) er hoeft daarna niet te worden opgeruimd of afgewassen. Kinderen blij, ouders blij. Uiteten tijdens kerst met kinderen, is lang zo gek nog niet!

De beste tips voor wie uiteten wil met kerst

Nog even wat tips voor wie uiteten wil met kerst op een rijtje:

  • Stem het restaurant goed af op het gezelschap waar je mee dineert (ga je uiteten met kinderen tijdens kerst, kies dan zeker voor een familierestaurant).
  • Reserveer ruim van tevoren.
  • Bekijk de menukaart voor kerst eerst goed (deze wijkt bij de meeste restaurants af van de reguliere kaart).
  • Laat je hieronder inspireren door alle mogelijkheden van Diner Cadeau en ga uiteten deze kerst bij een top restaurant bij jou in de buurt!

Tip: geef of vraag Diner Cadeau!

Met Diner Cadeau kiest de ontvanger in een handomdraai zijn of haar favoriete restaurant voor de feestdagen! Deze veelzijdige dinerbon is bij maar liefst 3250 verschillende restaurants in Nederland te besteden. Met zoveel mogelijkheden, zit er dus altijd een perfect restaurant bij jou in de buurt om met de hele familie heerlijk uiteten te gaan met kerst. Geef of vraag nu Diner Cadeau en de gelukkige ontvanger zit zeker gebakken deze kerst!

Waarom cadeaubon.nl?

Bij cadeaubon.nl bieden wij voor iedereen en voor elke gelegenheid de leukste cadeaubonnen. Zo ook natuurlijk voor kerst en hebben wij dé tips voor de leukste cadeaus om te vragen voor kerst, weten wij precies wat vrouwen willen hebben voor kerst en hebben wij tips voor hét kerstcadeau voor een man!
In onze webshop kan je particulier of zakelijk een cadeaubon bestellen. Je bepaalt zelf het gewenste bedrag op de cadeaukaart. Daarnaast kan je kiezen uit een fysieke cadeaukaart of een digitale cadeaukaart. Bestel je een fysieke cadeaukaart? Maak dan gebruik van onze personalisatiemogelijkheden en kies een feestelijke verpakking en/of voeg een persoonlijke boodschap toe. Als je op een werkdag vóór 17.00 uur bestelt, wordt jouw cadeaukaart nog dezelfde dag verzonden. Liever je cadeaukaart direct ontvangen? Kies dan voor de digitale variant en ontvang deze onmiddellijk per e-mail.