4 bijzondere dingen die je kunt doen met de saunabon

27 september 2017

De sauna’s van de Sauna & Wellness Cadeaukaart zijn allemaal gespecialiseerd in een ander gebied van de wellnesswereld. Alle locaties willen vernieuwend zijn en een unieke ervaring bieden. Ze hebben het nieuwste van het nieuwste en veel praktijken zijn overgewaaid uit het buitenland. Hierdoor kom je echt de gekste dingen tegen! Lees verder om er achter te komen wat er allemaal mogelijk is met de saunabon.

1. Floaten

Bij het FloatSpa kun je in ruil voor de saunabon floaten. Floaten is gewichtloos en zonder prikkels drijven op zout water. Hiervoor neem je plaats in de zogenaamde Ocean Floatroom. Tijdens het floaten worden prikkels zoals zwaartekracht, geluid en licht uitgesloten. Zwaartekracht uitsluiten? Dit doen ze door het water en de omgeving te verwarmen op 35,5°C zodat je lichaam geen temperatuurverschil voelt tussen het water en de lucht er buiten. Hierdoor denken je hersenen dat je lichaam ‘zweeft’. Zo kan elke spier in je lichaam zich totaal ontspannen en kun je de ultieme staat van ontspanning bereiken. Dit is zelfs wetenschappelijk onderzocht. Het lijkt te helpen tegen stress, oververmoeidheid, overbelasting, blessures en zelfs verslaving. Het verbetert sportprestaties, creativiteit en productiviteit. Bovendien is de ervaring van gewichtloos zweven al reden genoeg om het FloatSpa (o.a. vestigingen in Amsterdam en Den Haag) een keer een bezoekje te brengen!

Floaten

2. Klankschaalsessie

Een klankschaalsessie is het beste te omschrijven als een ‘innerlijke massage’. Een klankschaal is een soort muziekinstrument in de vorm van een schaal, gemaakt van verschillende metalen. Als de schalen worden aangeslagen ontstaan er klanken, die trillingen in de lucht vormen. Het lichaam bestaat voor 70% uit water, waardoor de trillingen door de verschillende energiebanen in ons lichaam stromen. Blokkades worden door de trillingen verbroken en stress en spanning vloeit het lichaam uit. Zowel het lichaam als de geest zullen volledige ontspanning ervaren. Het schijnt dat sommige mensen de slappe lach kunnen krijgen van de krachtige trillingen. Kijk er dus niet van op als degene naast jou ineens in lachen uitbarst! Wil je een klankschaalsessie proberen? Dit kan onder andere bij Fort Resort Beemster.

Klankschaalsessie

3. Zee-algen Lichaamspakking

Veel sauna’s bieden lichaamspakkingen aan. Dit schijnt een ware traktatie voor het lichaam te zijn. De lichaamsverpakking begint meestal met een volledige bodyscrub om de dode huidcellen te verwijderen. Daarna wordt de ‘pakking’ zorgvuldig op het lichaam aangebracht. Er bestaan allerlei verschillende soorten lichaamspakkingen: klei, modder, chocola en honing. De meest opvallende is toch wel de variant met zee-algen. Algen zijn rijk aan vitamines en mineralen en hebben een ontgiftende en zuiverende werking. Na het insmeren wordt je gewikkeld in plastic folie én een warme deken. Je lichaam wordt dus echt helemaal ingepakt! Zo blijf je 20 minuten liggen totdat je je mag afspoelen. Een zee-algenpakking kun je onder andere proberen bij Thermen Bussloo en Sauna & Beauty Ommen.

Zee-algen Lichaamspakking

4. Banja Gezondheidsritueel

Thermen Soesterberg is een grote locatie met ontzettend veel faciliteiten. Binnenkort openen ze er ook een zogenaamde ‘Banja Sauna’. Dit is een opgietritueel waarbij berkentakken worden vermengd met water. Door de takken te weken geven deze een unieke geur af. Bijzonder: tijdens het ritueel zwaait de saunameester met de berkentakken door de saunacabine. Het doel hiervan is om de temperatuur en luchtvochtigheid van de ruimte snel te laten stijgen. Dit ritueel is gebaseerd op de eeuwenoude Russische Banja. Bij de traditionele versie van het ritueel sloegen ze met berkentakken op het lichaam. Dit doen ze gelukkig niet bij Thermen Soesterberg! Het aantikken van de huid met de berkentakken stimuleert blijkbaar je zweetklieren, waardoor je nog meer gaat zweten. Hierdoor raak je veel afvalstoffen kwijt. Andere gunstige effecten zijn: minder stress, verlichte pijn bij gewrichten, helend voor de luchtwegen en reiniging van de huid.

Banja Gezondheidsritueel