Cadeautips voor 5 typen vakantiegangers

28 juni 2019

De zomervakantie is voor veel mensen hét moment om lekker op vakantie te gaan. Jij kunt bijdragen aan de voorpret met een leuk cadeautje, dat hij of zij tijdens de reis kan gebruiken. Vergeet niet om eerst stil te staan bij met wat voor type vakantieganger je te maken hebt… Is het een sportief figuur die op zoek is naar een adrenalinekick? Of rent hij of zij alleen ’s ochtends naar het zwembad om een ligstoel veilig te stellen? Hoe dan ook, voor elk type hebben wij de beste cadeautips.

1. De zon- en strandliefhebber

Dit type vakantieganger zoekt de zon op in Spanje, Griekenland of Zuid-Frankrijk. Of nog verder weg waar je écht zongarantie hebt, zoals Curaçao of Bali. Hij of zij wil echt even helemaal ontspannen en nergens aan denken. Overdag relaxen op het strand, ’s avonds lekker eten en drinken. Verder niets! De zon- en strandliefhebber doe je zeker plezier met een stylish zonnebril om te flaneren op de boulevard. De Bijenkorf heeft bijvoorbeeld altijd mooie exemplaren. Een andere tip is een hammamdoek. Dit is een handdoek, strandlaken één picknickkleed in één! Een mooi en gevarieerd aanbod aan hammamdoeken vind je bij FonQ. Op het strand kan na een tijdje de verveling toe slaan. Hiervoor geef je een boek naar keuze of een leuk strandspelletje. Het laatste is ook een goede manier om de kinderen bezig te houden!

De zon- en strandliefhebber

2. De avonturier

De avonturier kan niet stil zitten op vakantie. Dit type trekt elke dag de mooie natuur in en is dol op sportieve activiteiten. Wandelen, fietsen, kajakken, ziplinen, waterskiën, zeilen, paragliden en noem maar op… De avonturier kun je het beste verrassen met een praktisch cadeau. Mooie gadgets en een goede uitrusting voor alle sportieve activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld bij de Decathlon terecht voor sportkleding- en accessoires. Ze hebben wandelsokken, zwembroeken, snorkelmaskers, thermokleding, fietscomputers en nog veel meer. Een ander goed cadeau is een waterdichte telefoonhoes, die je bijvoorbeeld bij bol.com kunt aanschaffen. Hiermee kun je je smartphone meenemen op al je avonturen. De laatste cadeautip is dé gouden tip, namelijk een zakmes. Dit is natuurlijk een onmisbaar item! Laat het zakmes te graveren met een naam of spreuk voor een extra persoonlijk cadeau.

De avonturier

3. De verre reiziger

Ken je ook iemand die het niet heeft over ‘vakantie’, maar over ‘reizen’? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met een echte reisverslaafde, die het liefste zo ver en lang mogelijk weg gaat. Dit type maak je bijvoorbeeld blij met een reishangmat, die je overal en nergens kunt ophangen om even een tukje te doen. Als je in onbekende landen op reis bent, kan het weer nogal onvoorspelbaar zijn. Hier moet je als echte reiziger op voorbereid zijn! Een regenjas of warme trui (van bijvoorbeeld Zalando) is daarom geen overbodige luxe. De verre reiziger is vaak altijd bezig met een volgende reis plannen. Daarom is een abonnement op een reistijdschrift (zoals Columbus of National Geographic) een topcadeau! Geef een BladCadeau zodat hij/zij zelf het tijdschrift kan kiezen. De ultieme cadeautip is toch wel de Scratch Map waar je een land kunt wegkrassen nadat je er bent geweest.

De verre reiziger

4. De stedentripper

De stedentripper heeft een lange verlanglijst aan steden die ontdekt moeten worden. Dit vakantietype is dol op cultuur, eten en een bruisende sfeer. Gelukkig zijn er in Europa ontzettend veel mooie plekken waar dit alles te vinden is. De stedentripper maak je blij met een hotelovernachting naar keuze. Dan kiest hij of zij zelf de bestemming, accommodatie en datum. Geef bijvoorbeeld Even lekker weg van Nr1Cadeau of Op Pad in Europa van Bongo. Een ander goed cadeau is een reisgids van 100% Stedengidsen of Lonely Planet pockets. En wat dacht je van een Instantcamera (€75 bij de HEMA) als cadeau? Hiermee kun je op de ouderwetse manier plaatjes schieten en ze meteen afdrukken. En je kunt meteen een fotoalbum samenstellen na de reis! Een laatste cadeautip is een reispakket met toiletartikelen. Altijd handig voor een stedentrip, aangezien je meestal alleen handbagage mee neemt en ook niet met allemaal flessen wilt slepen. Koop zo’n reispakket bijvoorbeeld bij Rituals.

De stedentripper

5. De thuisblijver

Helaas is het niet iedereen gegund om elke zomer op vakantie te gaan. Gelukkig zijn er voor de thuisblijvers ook leuke cadeautjes te bedenken. Blijft de ontvanger thuis om het huis te verbouwen? Ga dan voor een klusbon, zoals de Klus Cadeau. Hiermee koop je alles wat je maar nodig hebt voor in huis en in de tuin. De thuisblijver met kinderen heeft baat bij leuke familiespellen of buitenspeelgoed. Voor quality time met het gezin! In Nederland is overigens ook genoeg te beleven in de zomer. Een uitje is daarom altijd een goed cadeau. Geef bijvoorbeeld een middagje dierentuin, een ontspannen saunabezoek of een theatervoorstelling voor op de regenachtige dag.

De thuisblijver