PlayStation®Plus: de ins & outs

04 januari 2024

Wil je graag een abonnement op games? Dan is PlayStation®Plus een perfect idee. Wat het inhoudt, hoe het werkt, waarom je hiervoor kiest en hoe je je abonnement activeert, leggen we je graag uit in deze blog.

Wat is PlayStation®Plus en hoe werkt het?
Waarom PlayStation®Plus?
Welk PlayStation®Plus abonnement kopen?
Hoe duur is PlayStation®Plus?
Welke games zijn gratis met PlayStation®Plus?
Hoe moet je PlayStation®Plus activeren?
Tip: Vraag of geef een Playstation cadeaubon
Waarom cadeaubon.nl?

Wat is PlayStation®Plus en hoe werkt het?

PlayStation®Plus is een abonnementsvorm van PlayStation®. Je hebt keuze uit 3 abonnementsvormen: PlayStation® Plus Essential, Extra en Premium. Met deze abonnementen kun je – hoe verrassend – meer met je Playstation® dan zonder.

Heb je binnenkort een feestje en is de jarige een gamer? Dan is een gaming cadeaubon een ideaal cadeau.

Waarom PlayStation®Plus?

Met het abonnement: PlayStation®Plus kan je meedoen met vrienden en speel je samen games die je met meerdere spelers kan spelen. Ook krijg je toegang tot andere speciale functies, die je zonder abonnement niet hebt. Je krijgt een online opslag waarop je automatisch een back-up kunt maken.

Welk PlayStation®Plus abonnement kopen?

Welk PlayStation®Plus abonnement ga je kopen? Het is goed om in te zoomen op wat de voordelen zijn per abonnementsvorm van PlayStation®Plus.

Bij PlayStation®Plus Essential krijg je maandelijks gratis games in de PlayStation® Store. Je kan de online multiplayer-functie aanzetten. Met SharePlay kun je met je vrienden meespelen of hun scherm bekijken. Daarbovenop krijg je exclusieve kortingen op deals in de store.

Bij PlayStation®Plus Extra krijg je dezelfde voordelen als bij het Essential-pakket, maar ook toegang tot een uitgebreide gamecatalogus met honderden spellen. Van opnieuw uitgebrachte klassiekers tot aan indiegames: je vindt ze er allemaal. De catalogus wordt regelmatig bijgewerkt.

Ben je een toegewijde gamer? Dan is PlayStation®Plus Plus Premium iets voor jou. Alle voordelen van het Extra-abonnement zitten er standaard bij. Daarbovenop krijg je gratis proefversies van diverse games, een catalogus met de grootste klassiekers en cloudstreaming. Jouw favoriete PlayStation® 1, 2 en 3 games kun je hiermee opnieuw starten op de PlayStation® 5. Je hoeft niet je volledige opslag hiervoor te gebruiken, want je kan je PS3-games vanaf een server spelen.

Hoe duur is PlayStation®Plus?

Hoe duur een abonnement op PlayStation®Plus is, hangt af van welk abonnement je kiest. Een abonnement op PlayStation®Plus 12 maanden Essential kost €71,99. Voor PlayStation®Plus Extra betaal je €125,99 en Premium kost €151,99 per jaar. Wil je per maand of kwartaal betalen, dan betaal je omgerekend meer.

Welke games zijn gratis met PlayStation®Plus?

Welke games gratis zijn, hangt af van welk abonnement je hebt. Met Essential krijg je maandelijks toegang tot gratis games. Wil je toegang tot een uitgebreide gamecatalogus met honderden spellen met opnieuw uitgebrachte klassiekers tot aan indiegames? Dan is het Extra-abonnement iets voor jou. Het Premium-abonnement past bij je als je de grootste klassiekers, proefversies van nieuwe games en de games van vorige PlayStation®-varianten wil herbeleven.

Hoe moet je PlayStation®Plus activeren?

Het activeren van PlayStation®Plus is een fluitje van een cent.

  1. Ga naar het account waarmee je de code wil verzilveren.
  2. Klik op ‘Hoofdmenu’.
  3. Ga voor de optie ‘Store’.
  4. Scrol naar beneden en klik op ‘Code inwisselen’.
  5. Voer je code in en klik op ‘Doorgaan’. Hiermee bevestig je je PlayStation®Plus-account.

Tip: Vraag of geef een PlayStation® cadeaubon

Ben je na het lezen van deze blog helemaal enthousiast geworden over een abonnement of weet je dat jouw vriend(in), familielid of collega dit helemaal geweldig vindt? Vraag of geef een Playstation cadeaubon. Deze kan je besteden bij het PlayStation® Network en is onbeperkt geldig.

Waarom cadeaubon.nl?

Wat geef je aan die vriend(in) die gaat trouwen, jarig is of een feest geeft? Of als je een zakenrelatie of personeel in het zonnetje wil zetten? Met onze cadeaubonnen geef je altijd een passend cadeau, of je nu privé of zakelijk een cadeaubon bestelt.

Ben je er nog uit welke cadeaubon je wil geven? Bekijk dan onze top 10 populairste cadeaukaarten voor inspiratie. Heb je de perfecte cadeaubon gevonden voor de ontvanger? Bepaal zelf welk saldo op de bon mag. Met minimaal 10 en maximaal 150 euro zit je altijd goed.

Bestel je de fysieke bon voor 17.00 uur? Dan wordt de bon dezelfde dag nog verstuurd. Tip: voeg ook een feestelijke verpakking en een persoonlijke boodschap toe en tover een glimlach op het gezicht van de ontvanger.

Ook een digitale cadeaubon is mogelijk. Binnen een paar minuten ontvang je deze in jouw mailbox. Niemand heeft door dat je dat feestje stiekem was vergeten. Geeft niks, we got your back!